Onze naam “Pata Negra” verwijst naar één van de fijnste hammen van Spanje. Op het Iberische schiereiland worden de varkens uitsluitend gevoed met natuurlijke producten. Eikels, aangevuld met kruiden en weidevruchten. Dat zorgt voor de perfecte infiltratie van het vlees en het typische aroma.
De hammen worden kort gezouten en daarna overgebracht naar natuurlijke droogplaatsen hoog in de bergen. Daarna rijpen ze minimaal 2 jaar verder in de bewaarkelders. Zo krijg je een mager vlees, van purperrood naar bleekroze, dooraderd met vetweefsel. Het aroma is evenwichtig en met duidelijke verwijzing naar eikels.
Waaronder natuurlijk de befaamde Pata Negra: de Salchizon iberico bellota, de chorizo iberico bellota en de lomo iberico belota.
Vanuit Italië enkele varianten: de Cacciatori, Abruzzese italsalumi, Borsotto agli
Een ruime keuze aan olijven, zongedroogde tomaatjes, ansjovis, artisjokharten, pepertjes,…
Perfect als apéritiefhapje, …of bij een sneetje brood
Onze patés zijn ambachtelijk gemaakt. Volgens seizoen worden de ingrediënten aangepast. Zo kan u proeven van onze verschillende paté's met overheerlijke Provençaalse kruiden, walnoten met Roquefort of Boursin met ham.
een uitstekende ganzenleverpastei met 50% stukken ganzelever en 3 % truffels
---